20.04.2020 | Categorie : Technologie

Elektromechanische momentsleutels

Het beste van 2 werelden.


Please accept marketing-cookies to watch this video.

Grotere procesbetrouwbaarheid en nauwkeurigheid, uitgebreide registratie- en programmeermogelijkheden: elektronische momentsleutels bieden aanzienlijke voordelen, vooral in combinatie met toepassingen in de lucht- en ruimtevaart, waar elke bewerking minutieus moet worden vastgelegd. Opdat eindgebruikers hun vertrouwde haptische signaal van een mechanische klik, zelfs voelbaar met handschoenen aan, niet hoeven te missen, heeft STAHLWILLE de elektromechanische momentsleutel ontwikkeld.

Dit gepatenteerde systeem is een unieke oplossing in de markt en maakt gebruik van een bijna slijtvast klikmechanisme. Zodra het vooraf ingestelde aanhaalmoment wordt bereikt, klikt de momentsleutel voelbaar en hoorbaar. Tegelijkertijd zijn uitgebreide programmeeropties mogelijk – van één bevestiging tot complexe werkschema's. De sleutel maakt het ook mogelijk om alle bevestigingsgerelateerde gegevens te registreren. 

De belangrijkste voordelen:

  • De enige klikmomentsleutels die het daadwerkelijk toegepaste aanhaalmoment meten en registreren – voor bereiken tot 1000 N·m.
  • Extreem lage weergaveafwijking (730D: ± 2%, 714: ± 2% voor aanhaalmoment, ± 1% voor draaiingshoek), verschillende meetmethoden, gegevensopslag, loggingfunctie, hoorbare en visuele evaluatie van de bevestiging.
  • Intuïtieve bediening, de behuizing is gemaakt van schokbestendig kunststof en het display en het toetsenbord zijn spatwaterdicht.

Please accept marketing-cookies to watch this video.
STAHLWILLE ELEKTROMECHANISCH KLIKSYSTEEM