12.03.2023 | Categorie : Succesverhalen

Onderhoud van vliegtuigen in transit: STAHLWILLE zorgt voor efficiëntie en veiligheid


[Translate to Dutch:]

Vakantiegangers ervaren telkens weer hoe gevoelig vliegtijden en het luchtverkeer in het algemeen kunnen zijn. De kleinste verstoringen van de strakke start- en landingsbaanschema's leiden al tot aanzienlijke vertragingen. Ook bij het vrachtvervoer speelt dit. Daarom vertrouwt Direct Maintenance GmbH op gereedschappen van STAHLWILLE. Op de luchthaven van Keulen/Bonn is het bedrijf o.a. verantwoordelijk voor het zonder technische problemen laten opstijgen van maximaal 24 vrachtvliegtuigen per dag.

Voor internationale distributiebedrijven en luchtvrachtmaatschappijen hangt alles af van een hoge mate van paraatheid en beschikbaarheid van hun vliegtuigen, omdat snel en vooral tijdig vervoer per vliegtuig steeds belangrijker wordt in de geglobaliseerde economie. In 2021 werd wereldwijd 66 miljoen ton luchtvracht vervoerd. Dat was meer dan vóór de coronapandemie, die in 2020 voor een tussentijdse dieptepunt van een nog altijd indrukwekkende 56 miljoen ton had gezorgd.
 

Grondafhandeling van luchtvaartuigen: tijdsdruk, veiligheid, betrouwbaarheid

In 2021 werd in Duitsland ongeveer 5,28 miljoen ton per vliegtuig vervoerd. Luchthaven Keulen/Bonn 'Konrad-Adenauer' handelde daarvan 0,97 miljoen ton af. Hiermee is de luchthaven op Frankfurt am Main en Leipzig/Halle na het derde knooppunt van het Duitse luchtvrachtverkeer. Geen wonder dat één van de grootste luchtvrachtmaatschappijen ter wereld hier zijn logistieke hub heeft gevestigd. Het verdeelcentrum laadt 22 tot 24 vrachtvliegtuigen per dag. Deze moeten min of meer op de doorreis - of 'in transit' - onderhouden worden. Vrachtvliegtuigen mogen niet te lang aan de grond blijven.

Er wordt daarom heel wat geëist van de onderhoudsdienst, bevestigt Direct Maintenance GmbH, waarvan het team de vliegtuigvloot van de plaatselijke distributeur onderhoudt. Hun onderhoudstechnici moeten de hoogste veiligheids- en betrouwbaarheidsniveaus garanderen en zich houden aan een strak tijdschema. Daarom heeft het bedrijf gekozen voor gereedschap van STAHLWILLE.
 

Breed luchtvaartassortiment

Het spreekt vanzelf: als je snel moet werken, met extreem dure onderdelen, en de precisie van jouw werk mede verantwoordelijk is voor de latere veiligheid van de vlucht, wil je gereedschap dat niets aan het toeval overlaat. Kortom, gereedschap waar je altijd voor 100 procent op kunt vertrouwen.

"Met haar gereedschappen stelt STAHLWILLE ons in staat om efficiënt te werken en tegelijkertijd de vereiste veiligheid te bieden."

Michael Pohensky, Direct Maintenance Station Manager, locatie Keulen-Bonn
 

Voor een groot deel van het werk zijn mobiele gereedschapsopbergsystemen nodig, zoals gereedschapskoffers en trolleys. Pohensky: "Alles is overzichtelijk geordend in volledig uitschuifbare laden en altijd binnen handbereik. Dit maakt efficiënt werken veel eenvoudiger."

Effectieve FOD-bescherming

Wat de veiligheid betreft, laat STAHLWILLE ook niets te wensen over: het gereedschap is ontworpen zonder schroeven die los kunnen raken, verloren gaan en kunnen leiden tot "Foreign Object Damage" (FOD). QuickRelease - het enige vergrendelingssysteem dat elk onderdeel veilig vastzet zonder extra ruimte in te nemen, van de aansluiting via het verlengstuk tot de dop - garandeert bovendien de hoogste veiligheid tegen verlies van hulpstukken. En dankzij het Tool Control System (TCS) merk je onmiddellijk wanneer er bijvoorbeeld een dop of verlengstuk ontbreekt in de gereedschapswagen of de opbergbox.

Let wel: als langdurige partner van de luchtvaart weet STAHLWILLE waar het om gaat - en kan technici terzijde staan met precies de producten die ze nodig hebben!

[Translate to Dutch:]
[TRANSLATE TO DUTCH:]

[Translate to Dutch:]