14.10.2019 | Categorie : Onderneming

STAHLWILLE heeft de licentie om te kalibreren.

Hoogste nauwkeurigheid: een constante opgave.


Hoe zorgt u ervoor dat klanten de precisie van een momentgereedschap weten? Hoe zorgt u ervoor dat dergelijke producten grondig kunnen worden gecontroleerd en, indien nodig, herleidbaar zijn naar de nationale normaal? STAHLWILLE kent het antwoord al meer dan 20 jaar: normen en richtlijnen zijn de sleutel.

STAHLWILLE heeft in een vroeg stadium het belang van normering en kalibratietechniek erkend. In 1997 heeft het bedrijf als eerste momentsleutelfabrikant in Duitsland de accreditatie van de Duitse Kalibratie Dienst ontvangen. En daarmee de licentie om de meetgrootte aanhaalmoment naar de nationale normaal te herleiden en het afgeven van kalibratiecertificaten. Tegenwoordig is het kalibratielaboratorium van STAHLWILLE geaccrediteerd door DAkkS volgens DIN EN ISO/IEC 17025:2018.

STAHLWILLE voldoet aan alle eisen van de technische specificatie 16949 – een onmisbare eigenschap om momentgereedschappen te kunnen kalibreren voor automotive toeleveranciers. Tegelijkertijd voldoet het laboratorium van STAHLWILLE aan DIN EN ISO 9001:2015 – waardoor het de ideale partner is voor iedereen die gecertificeerd is volgens het 9001 kwaliteitsmanagementsysteem.

Om een dergelijke positie te bereiken moet men een aanzienlijke knowhow hebben op het gebied van kalibratie- en meettechniek. Knowhow die op zijn beurt wordt meegenomen in de ontwikkeling en productie van momentgereedschappen. Geen wonder dat STAHLWILLE producten tot de meest nauwkeurige op de markt behoren.

Met deze status is STAHLWILLE nog lang niet tevreden. Daarom zijn wij betrokken bij nationale en internationale instanties om richtlijnen en normen verder te ontwikkelen. STAHLWILLE was betrokken bij het ontwikkelen van de nieuwe norm voor de kalibratie van momentsleutels – DIN EN ISO 6789:2017 – en implementeerde deze als een van de eerste bedrijven in productie- en laboratoriumtechniek. Bij het kalibreren van momentsleutels volgens deel 2 van de nieuwe norm, zullen klanten dus meer informatie ontvangen over de meetonzekerheid van het gereedschap.