13.04.2023 | Categorie : Producten

Werkbank WB 625 - Zo ziet de ideale werkplek in vliegtuighangars eruit


De eisen aan het gereedschap en de uitrusting van een technicus zijn bijna nergens zo hoog als in de luchtvaart. Degenen die vliegtuigen onderhouden, hebben gespecialiseerde gereedschapssets en veel opbergruimte nodig. Ze hebben opbergsystemen nodig met maximale mobiliteit en een georganiseerde indeling en waarmee ze efficiënt en veilig kunnen werken. Ze hebben gereedschappen nodig die geen compromissen sluiten als het gaat om veiligheid en kwaliteit. Het is een goede zaak dat STAHLWILLE met de werkbank WB 625 en talrijke luchtvaartgereedschapssets optimale oplossingen voor deze eisen heeft gevonden.

Veel opbergruimte en werkoppervlak - en tegelijk mobiel

Vliegtuigtechnici moeten snel klaar voor actie zijn met een uitgebreide set gereedschappen. Met andere woorden: ze moeten klaar staan om aan het vliegtuig te werken. De werkbank van STAHLWILLE WB 625 is daarvoor uitgerust: zeven volledig uitschuifbare laden in de hele breedte en een 115 cm breed werkblad van robuust berkenhout multiplex met een werkhoogte van 104 cm. Dit alles op vier olie- en zuurbestendige, soepel lopende wielen met naafbeschermers en twee vastzetremmen. Er is geen betere oplossing voor mobiel en ergonomisch werken met je eigen gereedschap.

Gereedschapssets, zo individueel als het vliegtuig

Maar je weet dat zelfs de beste werkbank nutteloos is als de inhoud niet klopt. Daarom heeft STAHLWILLE in zijn assortiment een breed scala aan vooraf geconfigureerde gereedschapssets. Deze zijn ideaal afgestemd op specifieke vliegtuigtypen en de bijbehorende onderhoudsplannen en zijn overzichtelijk gesorteerd. Ze maken optimaal gebruik van de volledig uitschuifbare laden van de werkbank. Dankzij het Tool Control System (TCS) weet je het meteen als een deel van de set niet is geretourneerd. Wat als er geen geschikte, vooraf geconfigureerde gereedschapsset is? Zelfs dan is er snel een oplossing te vinden, want STAHLWILLE biedt ook op maat gemaakte schuiminlays voor het Tool Control System (TCS) aan.

Speciale oplossingen voor de luchtvaart

STAHLWILLE werkt al vele jaren samen met luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld. We kennen de eisen in de hangars en op het vliegveld weten we als geen ander wat belangrijk is. Waarschijnlijk is het belangrijkste trefwoord 'Foreign Object Damage' of 'FOD'. Het is belangrijk om te voorkomen dat kleine onderdelen tijdens het onderhoud verloren gaan en vervolgens schade aan het vliegtuig veroorzaken. Het Tool Control System (TCS) is een belangrijke bouwsteen voor effectieve FOD-preventie. Hetzelfde geldt voor QuickRelease, het enige vergrendelingssysteem op de markt dat alle onderdelen op betrouwbare wijze vergrendelt, van de ratel tot het verlengstuk, van het kardangewricht tot de dop. Dit alles zonder extra ruimte in te nemen of het werken in nauwe ruimtes te bemoeilijken.

Een ander pluspunt in de hangar: speciale STAHLWILLE-gereedschapssets voor de luchtvaartsector stellen twee technici in staat om tegelijkertijd op één WB 625-werkbank te werken. Hoe hebben we dit voor elkaar gekregen? Het is simpel: we hebben vaak gebruikte gereedschappen in de sets gedupliceerd. Eenvoudig maar effectief! En dat geldt natuurlijk ook voor alle gereedschappen: ze bieden de consequent herkenbare, compromisloze STAHLWILLE-kwaliteit, ergonomie en precisie. Voor perfecte resultaten, zelfs onder druk.

Wil je meer weten over de werkbank WB 625 of andere STAHLWILLE-oplossingen voor de luchtvaart? Neem dan contact met ons op!