29.06.2023 | Categorie : Producten

Korte greep, lange greep: de STAHLWILLE 532 ratel


Alle monteurs en technici weten het volgende: Sommige klussen vragen om een grotere gereedschapskeuze om een probleem op de beste manier op te lossen. Dit is ook bij ratels; daarom hebben we de populaire 532 ratel nu in twee extra lengtes - we geven u wat u wilt!

Wat maakt de 1⁄2-inch ratel zo betrouwbaar, efficiënt en nauwkeurig?

Heeft u in de werkplaats al lang plezier van de 532 ratel van STAHLWILLE? Dan bent u in goed gezelschap, want zo voelen veel mensen zich. Dat is geen verrassing: De 532 ratel is een professioneel, veelzijdig en duurzaam gereedschap. De 1⁄2-inch ratel biedt een aansluiting voor standaard doppen en hulpstukken, evenals een ratelkop met afmetingen van slechts 41 mm breed en 22,5 mm hoog. Dit betekent dat de ratel ook in nauwe ruimtes kan worden gebruikt. De ratel is voorzien van een precisie-draaideel met 36 tanden en heeft zowel bij rechtsom als linksom, afhankelijk van de positie van de schakelaar, een werkhoek van 10 graden. Alle metalen onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig, duurzaam chrome-alloy-steel - de ratel heeft een "ingebouwde" lange levensduur. En mocht het nodig zijn om een versleten onderdeel na lang, intensief gebruik te vervangen: Wij hebben altijd de benodigde reserveonderdelen op voorraad!

Hoe lang moet een ratel zijn?

De ideale lengte van een ratel hangt volledig af van de afstand tot de bout en het aanhaalmoment dat op de bout moet worden overgebracht. Daarom wilden veel gebruikers een grotere keuze in lengtes voor onze 532 ratel. En wij hebben meteen de oplossing klaar: Naast de versie met een standaardlengte van 380 mm, hebben we twee extra ratels aan ons assortiment toegevoegd. De 532 ratel is nu ook verkrijgbaar in versies van 497 mm en 612 mm. Met die twee kunt u nu met gemak bij moeilijk bereikbare bouten komen en grotere aanhaalmomenten overbrengen terwijl u minder kracht hoeft uit te oefenen bij het aanspannen van bouten, zodat uw eigen gewrichten worden ontlast.

Moeiteloos werken gegarandeerd

Over licht werken gesproken: De handgreep van de 532 ratel is ergonomisch gevormd en handzaam, zodat u met alle drie de modellen zonder moeite en veilig kunt werken. De ratel is ook schokbestendig en bestand tegen olie, vet en remvloeistoffen, evenals Skydrol.

Een duurzame, nauwkeurige werking met een compact en ergonomisch ontwerp voor moeiteloze bediening en veilig werken, zelfs in nauwe ruimtes, het beste als complete set met alle drie de lengtes - de 532 ratel is onmisbaar in uw gereedschapskit.