DAPTIQ - het nieuwe label voor de wereld van de Industrie 4.0. DAPTIQ oplossingen kunnen worden geïntegreerd in een breed scala van systeemomgevingen. Op deze manier verbeteren zij de efficiency en betrouwbaarheid van de processen op drie belangrijke toepassingsgebieden - en openen extra mogelijkheden voor optimalisering en meer veiligheid voor het bedrijf. STAHLWILLE noemt deze systeemomgevingen WORK, CHECK en STORE.

MANOSKOP® 766 DAPTIQ

Dankzij de geïntegreerde radiografische module kan de MANOSKOP® 766 DAPTIQ bidirectioneel communiceren met andere gereedschappen, apparaten en het Production Planning And Control System (PPC) en op deze manier instructies en instellingen ontvangt. Ideaal voor een Industrie 4.0 productieomgeving.

Details

TORSIOTRONIC DAPTIQ

STAHLWILLE blijft haar DAPTIQ programma uitbreiden. Producten die beloven een toegevoegde waarde te leveren aan klanten in combinatie met netwerkproductie zullen in de toekomst altijd beschikbaar zijn als DAPTIQ versie. De TORSIOTRONIC is de eerste in de rij.

Details

perfectControl DAPTIQ

De automatische perfectControl DAPTIQ kalibratiebank is eenvoudig te integreren in het Computer-Aided Quality System (CAQ) d.m.v. de meegeleverde TORKMASTER software en is uitgerust met een RFID-lezer om gereedschappen te kunnen detecteren. Dit versnelt de workflow in het kalibratie- laboratorium en verhoogt de efficiency.

Details

SmartCheck DAPTIQ

Het SmartCheck DAPTIQ testapparaat heeft een interface en maakt gebruik van RFID-technologie om andere gereedschappen te herkennen wanneer ze binnen bereik zijn. Dit verlost de gebruiker van overbodige verwerkingsstappen, garandeert een snellere inspectie en zorgt ervoor dat de meetgegevens altijd correct worden toegewezen aan het juiste gereedschap.

Details

Reading Station DAPTIQ

Het Reading Station DAPTIQ van STAHLWILLE herdefinieert de gereedschapinventarisatie. Op toepassingsgebieden waar regelmatige controle op compleetheid van essentieel belang is, zorgt dit systeem voor meer veiligheid en efficiency.

Details

Alles wat gedigitaliseerd kan worden, wordt gedigitaliseerd. Alles dat met elkaar kan worden verbonden zal met elkaar worden verbonden. Dat is de essentie van de huidige megatrend in de richting van digitalisering. Wat betekent dit voor STAHLWILLE? De vierde industriële revolutie heeft een aanzienlijke invloed op de activiteiten binnen STAHLWILLE. Als een toonaangevende innovator en trendsetter op het gebied van aanhaalmomenttechnologie, ontwikkelen wij onze momentgereedschappen, meetapparatuur, kalibratie-apparatuur en software-oplossingen al enige tijd vanuit een strategisch oogpunt. Maar wat doen wij precies om te reageren op het idee van netwerkworkflows in de productie en service? Hoe reageren wij op de uitdagingen van het productie toezicht en de controlesystemen? Het antwoord is heel simpel: via onze strategische »Industrie 4.0« aanpak!

We hebben de rol van pionier aangenomen en dit heeft wederom geleid tot nieuwe wegen. Het resultaat hiervan is DAPTIQ, ons nieuwe label voor onderling verbonden systemen van STAHLWILLE om gebruikers in staat te stellen de voordelen van digitalisering te benutten en de efficiency en de procescapaciteit aanzienlijk te verhogen door ze in hun eigen systemen te integreren. Met onze eerste DAPTIQ portfolio is bedoeld om u de slimme oplossingen die we momenteel beschikbaar hebben te tonen - of op het gebied van momentgereedschappen of gereedschapopbergsystemen. We kijken al uit om samen met u meer netwerk- en integratie-oplossingen te ontwikkelen. Laat u door de interconnectiviteit bij STAHLWILLE inspireren. Laat DAPTIQ tot de verbeelding spreken!

Digital Asset

De mogelijkheid om gereedschappen te koppelen aan het digitale netwerk is een doorslaggevend voordeel voor de klant. Gegevensuitwisseling, opslag, archivering en evaluatie zorgen voor meer veiligheid en efficiency – niet alleen in productie en onderhoud, maar ook in het beheer van gereedschappen.

Product Technology

De naam ' STAHLWILLE ' is een synoniem voor eersteklas producttechnologie. Dit kan worden aangetoond met behulp van vele voorbeelden - van mechanische en elektromechanische klik- mechanismen tot voor integratie geschikte gereedschappen. De focus ligt altijd op het profijt voor de klant – natuurlijk ook bij DAPTIQ oplossingen.

Intelligence Quotient

De mogelijkheid om gegevens uit te wisselen in realtime en communicatie tussen producten en met het centrale productiecontrolesysteem maakt gereedschappen slim en helpt bij het efficiënter organiseren van workflows en het voorkomen van fouten. Dit omvat ook het koppelen aan Augmented Reality-systemen - voor intelligente werknemer begeleiding.

 

WORK

 

 

CHECK

 

 

STORE

 

Intelligente werknemer begeleiding en meer.

Een Production Planning And Control System (PPC) is steeds vaker leidend in productie-omgevingen. Gereedschapoplossingen zoals de MANOSKOP® 766 DAPTIQ staan toe dat dergelijke systemen processen en workflows veiliger en efficiënter sturen en inwerktijden verkorten. PPC kan berichten naar de display van de MANOSKOP® zenden, instructies geven, gegevens uitlezen en instellingen aanpassen.

Ook mogelijk is het gebruik in combinatie met Augmented Reality. Gebaseerd op de realtime gegevens, die de MANOSKOP® 766 DAPTIQ naar de PPC stuurt, en de in de PPC vastgelegde afloopschema’s, kunnen bevestigingsposities, instructies en de resultaten van de bevestiging »live« worden getoond aan de werknemer door middel van een AR vizier. De werknemer ziet zowel de positie van de bout als het aanhaalmoment dat hij op dat moment aanhaalt weergegeven op het vizier. Hierdoor kunnen menselijke fouten tot een minimum worden beperkt. Bovendien beschikt de PPC automatisch over alle aanhaalgegevens - ze zijn veilig gedocumenteerd op een centrale locatie zonder verdere actie door de gebruiker.

Parameters worden automatisch ingesteld.

Hoe strakker de procescycli zijn, hoe belangrijker het proactief plannen van het controleren van de testmiddelen wordt. Dit is de reden waarom STAHLWILLE toestaat dat de TORKMASTER software - en daarmee de intelligentie achter de volledig automatische kalibratiebank perfectControl – wordt gekoppeld aan het IMTE Management of CAQ systeem. Als het CAQ systeem vaststelt dat een bepaald meetmiddel gekalibreerd moet worden, kan het een corresponderend proces in gang zetten. De gebruiker moet alleen het gereedschap op de kalibratiebank plaatsen. Momentsleutels met een tag worden gedetecteerd zodra ze zich in het bereik van de bank bevinden. Alle voorbereidende testen en kalibratie-instellingen worden vervolgens automatisch geselecteerd door de perfectControl-bank. Zodra de kalibratie is voltooid, zijn de relevante gegevens beschikbaar voor registratie. Hetzelfde geldt voor controles om te zien of een hulpmiddel nog steeds binnen de toleranties valt. Het SmartCheck DAPTIQ testapparaat kan ook worden gekoppeld aan het CAQ systeem.

Meer veiligheid met Asset Control.

Asset Control is een essentieel proces in veel bedrijven. Overal waar verloren of vergeten items zouden kunnen leiden tot schade, is dit verplicht. Maar dat is niet alles: hoe sneller een ontbrekend item wordt gedetecteerd, hoe korter de downtime als een vervanging moet worden verkregen. De gereedschapswagen DAPTIQ maakt nu just-in-time inhoudscontrole mogelijk: de gebruiker plaatst de gereedschapswagen in het Reading Station DAPTIQ, dat vervolgens de gereedschapswagen en de inhoud scant met behulp van Radio-Frequency-Identification (RFID), vergelijkt de feitelijke en verwachte gegevens en registreert de resultaten. Elk verlies wordt onmiddellijk gedetecteerd.

Zet koers naar een nieuwe wereld.

STAHLWILLE staat bekend om haar klantgerichte aanpak. Het lanceren van producten en oplossingen in samenwerking met onze klanten maakt deel uit van het DNA van deze onderneming. DAPTIQ oplossingen zijn in dit opzicht niet anders. Als u ons nodig heeft zal STAHLWILLE u graag helpen.

Een bedrijf dat voor netwerk geschikte gereedschappen wil integreren in zijn processen – of het nu gaat om productie, kwaliteitsbewaking, inspectie van meetapparatuur, gereedschapsbeheer of een ander terrein – kan het beste voor DAPTIQ kiezen. Alle producten en oplossingen van DAPTIQ kunnen direct door de betreffende systemen worden gecontroleerd en geïntegreerd. Want alle DAPTIQ producten en oplossingen kunnen rechtstreeks vanuit de betreffende systemen worden aangestuurd via hun open interface en in hen worden geïntegreerd.

Met uw excellente partner.

Voor STAHLWILLE is de relatie met klanten meer dan alleen verkoop van producten. Neem contact op met ons team van experts. Ze zijn altijd beschikbaar en zullen altijd de juiste oplossing voor u vinden.

Wie meer informatie wil over de mogelijkheden van netwerken, over wat DAPTIQ kan betekenen in uw bedrijfsomgeving, krijgt van de STAHLWILLE experts in digitalisering, netwerken en Industrie 4.0 de antwoorden. Zij zullen u ook graag ondersteunen bij het plannen en implementeren van de integratie met behulp van DAPTIQ oplossingen. Lees meer in onze DAPTIQ brochure.

Contact

Heeft u vragen over DAPTIQ of wilt u de DAPTIQ brochure ontvangen?

Contact:
daptiq(at)stahlwille.de

Klantenreacties

"Je weet niet hoe precisie voelt totdat je STAHLWILLE gereedschappen in je hand hebt gehouden."
"Ik weet dat STAHLWILLE gereedschappen duurder zijn. Maar hun nauwkeurigheid, het ergonomische design en de efficiency maken het de moeite waard. "
"Als het om momentsleutels gaat wil ik up-to-date zijn. Daarom vertrouw ik op STAHLWILLE."
"Sinds we STAHLWILLE gebruiken moeten we onze gereedschappen veel minder vaak vervangen. Kwaliteit betaalt zichzelf terug."